ENGLISH
Dubbele Betalingen

Welke facturen zijn dubbel betaald?

Beschrijving

Dubbele factuurbetalingen blijven vaak onopgemerkt door crediteuren. Ze zijn meestal te wijten aan slechte gegevensinvoer die tot aanzienlijke verliezen leiden als ze niet worden gedetecteerd. Het behoort allemaal tot het verleden, aangezien ons algoritme is ontworpen om deze duplicaten te detecteren. Het detectie-algoritme doorloopt meerdere fasen. Eerst worden voorbewerkingsstappen toegepast om alle factuurgegevens op te schonen. Hierbij kunt u denken aan het vervangen van een "i" voor een "1" binnen een factuurnummer om mogelijke scanfouten te verhelpen.

Vervolgens wordt fuzzy string matching toegepast op alle facturen met behulp van de beschikbare data-attributen in de dataset. Potentiële dubbele facturen worden geïdentificeerd op basis van een overeenkomstscore die wordt weergegeven als een percentage waarbij 100% een perfecte overeenkomst aangeeft.

Voordelen

Ons dubbele betalingsalgoritme biedt de volgende voordelen voor uw bedrijf:

  • Identificeer moeiteloos dubbele betalingen
  • Geld terugvragen voor gevalideerde duplicaten
  • Voorkom dat uw bedrijf of bedrijfsonderdeel in de toekomst dubbele betalingen krijgt
  • Wij bieden indien gewenst ondersteuning bij het verzamelen van de benodigde data.
  • Als het algoritme geen facturen vindt die dubbel betaald zijn worden er geen kosten in rekening gebracht.

Data

Voor deze analyse maken wij alleen gebruik van factuurgegevens. Met behulp van ons algoritme zijn enkele van de waarde toevoegende kenmerken voor het detecteren van dubbele facturen de naam van de leverancier, het factuurnummer, het bedrag, de valuta, de factuurdatum enz. U ontvangt hiervoor een specificatie van de dataset.

Resultaat

De resulterende overeenkomsten (incl. overeenkomstenscores) worden beschikbaar gesteld in een Excel file.

Detectie van dubbele facturen

Fuzzy matching

In de meeste gevallen komen dubbele facturen niet exact overeen. Daarom hebben we fuzzy matching in ons model geïntroduceerd om mogelijke duplicaten te identificeren op basis van een overeenkomst percentage.

Scan fouten

Factuurgegevens worden opgeschoond om duplicaten effectief te vinden. Ons algoritme schoont de data op en toetst daarna alle facturen op dubbelingen. U ontvangt direct een overzicht van de facturen die mogelijk dubbel betaald zijn.

GA NAAR DEMO